Upisi graditeljstvo

UČILIŠTE MEŠTAR vrši upise kandidata za programe osposobljavaja za:
- rukovatelja toranjskom dizalicom
- signalista i vezača tereta
- jednosta
Više ►
27.9.2021

Team building 2021.

Nakon navikavanja na novo normalno i COVD-19, odlučili smo organizirati team building za naše djelatnike. Proveli smo dva dana 17. i 18. rujna u Nac
Više ►
26.9.2021

Upisi ronioci

UČILIŠTE MEŠTAR vrši upise kandidata za ronilačka zanimanja u Puli i Splitu.

Prijave za upis zaprimamo do sredine listopada 2021.
Upisi se od
Više ►
23.9.2021

Programi učenja engleskog, francuskog i talijanskog jezika!

A
Stupanj 1Stupanj 2
140
nastavnih
sati
280
nastavnih
sati
B
Stupanj 1Stupanj 2
560
nastavnih
sati
700
nastavnih
sati
C
Stupanj 1Stupanj 2
980
nastavnih
sati
1120
nastavnih
sati

  • Izvođenje programa učenja engleskog, francuskog i talijanskog jezika za svaki stupanj podijeljen je na module. Trajanje programa za jedan modul je, zajedno s provjerama i ispitima, 70 nastavnih sati.

  • U obrazovnoj skupini programa učenja engleskog, francuskog i talijanskog jezika je najviše 15 polaznika.

  • Program se provodi i konzulativno-instruktivnom nastavom, nastavom na daljinu i multimedijski. Tijek pouke je strukturiran i prilagođen obliku izvođenja nastave i potrebama polaznika.

Na Vrh   ▲

Zajednički referentni stupnjevi

Pripremni stupanj

A1

Temeljni korisnik može razumjeti i koristiti poznate svakodnevne izraze i vrlo jednostavne iskaze koji se odnose na zadovoljavanje konkretnih potreba. Može predstaviti sebe i druge te postavljati i odgovarati na pitanja o sebi i drugima kao npr. o tome gdje živi, o osobama koje poznaje i o stvarima koje posjeduje. Može voditi jednostavni razgovor pod uvjetom da sugovornik govori polako i razgovjetno te da je spreman pomoći.

Na Vrh   ▲

Temeljni Stupanj

A2

Temeljni korisnik može razumjeti glavne izolirane rečenice i često rabljene riječi iz područja od neposrednog osobnog interesa ( npr. jednostavne podatke o sebi i obitelji, informacije vezane za kupovanje, neposrednu okolinu, posao). Može komunicirati u jednostavnim i uobičajenim situacijama koje zahtjevaju jednostavnu i neposrednu razmjenu informacija o poznatim temama i aktivnostima. Može jednostavno opisati aspekte svoga obrazovanja, neposrednu okolinu te sadržaje iz područja zadovoljavanja neposrednih potreba.

Na Vrh   ▲

Prelazni stupanj

B1

Samostalni korisnik može razumijeti glavne misli jasnog, standardnog razgovora na poznate teme s kojima se redovito susreće na poslu, u školi, u slobodno vrijeme itd. Može se snalaziti u većini situacija koje se mogu pojaviti tijekom putovanja kroz područje na kojem se taj jezik govori. Može proizvesti jednostavan vezani tekst na poznatu temu ili temu od osobnog interesa. Može opisat doživljaje i događaje, svoje snove, nade i težnje te ukratko obrazložiti i objasniti svoja stajališta i planove.

Na Vrh   ▲

Samostalni stupanj

B2

Samostalni korisnik može razumijeti glavne misli složenog teksta o konkretnim i aprstraktnim temama, uključujući tehničke rasprave iz svog stručnog područja. Može komunicirati dovoljno tečno i neusiljeno što omogućuje normalnu interakciju s izvornim govornikom bez napora s bilo koje strane. Može proizvesti jasan, detaljni tekst o velikom broju tema te objasniti svoja stajališta o nekoj aktualnoj temi navodeći prednosti i nedostatke različitih opcija.

Na Vrh   ▲

Napredni stupanj

C1

Iskusni korisnik može razumijeti složene, duže tekstove iz različitih područja i prepoznati implicitna značenja. Može se izražavati tečno i neusiljeno bez jako očitog tra\enja odgovarajućih izraza. Može fleksibilno i učinkovito koristiti jezik u društvenim, akademskim i poslovnim situacijama. Može proizvesti jasan, dobro strukturirani, detaljni tekst na složene teme pokazujući da se uspješno služi jezičnim obrascima, konektorima i kohezivnim sredstvima.

Na Vrh   ▲

Vrsni stupanj

C2

Iskusni korisnik može bez poteškoća praktički razumijeti sve što čuje i pročita. Može sažeti informaciju iz različitih usmenih ili pisanih izvora, suvislo i jasno prenoseći argumente i činjenice. Može se izražavati neusiljeno, vrlo tečno i precizno te razlikovati i finije nijanse značenja čak i u složenijim situacijama

Na Vrh   ▲